Om författaren

Ända sedan jag var liten har jag älskat böcker där man på olika sätt kan förflyttas till andra världar.

När jag gick på mellanstadiet var min dröm att bli författare och jag diktade ihop en massa berättelser. Först skrev jag för hand, och när jag var färdig med en saga renskrev jag den på min gamla, oelektriska skrivmaskin. Jag hade inrett en liten skrivarlya i familjens klädkammare, där jag hade placerat den tunga skrivmaskinen på en avlagd svartvit tjockteve. Framför stod en stadig barnpall som gav hyfsad sitthöjd i förhållande till teven. Jag vågar knappt tänka på hur oergonomiskt det måste ha varit! Och ändå älskade jag mitt lilla krypin!

Den sista berättelsen som jag skrev i klädkammaren var en julsaga som publicerades i en väldigt lokal skoltidning till jul på min högstadieskola. Då gick jag i åttan. Och sedan blev det en lååååång paus i skrivandet.

Jag hade fyllt 30 år när jag en dag fick frågan om vad jag hade för drömmar i livet. Frågan överrumplade mig lite. Ja, vad hade jag för drömmar? Det tog några dagar medan jag funderade. Och sedan kom det tillbaka – jag ville ju skriva en bok!

Och ”Fabelonia” är resultatet.

Jag bor i Norrköping med min man, katten Nimbus och två utflugna barn. När jag inte skriver böcker arbetar jag som gruppchef på utvecklingsenheten på SMHIs IT-avdelning, och också som teamcoach i ett webbutvecklingsteam där. Just nu håller jag på att skriva del två om den magiska sajten.

Porträtt av författaren Lena Gripenblad, med långt brunt lockigt hår, bruna ögon och glasögon.
Lena Gripenblad